Fugenfüller Leicht – 5KG

Glet masa za ručnu obradu spojeva gipsanih ploča sa bandažnom trakom. Za unutarnju primjenu.

  • Priprema bez grudica
  • Prijelazi bez brušenja
  • Brza završna čvrstoća

PRIMJENA

Gipsani glet materijal koristi se za ručno zapunjavanje bandažnih traka, lijepljenje gips ploča i ispunjavanje oštećenja gips ploča.

IZVEDBA

Podloga – prilikom zapunjavanja fuga kod gisanih ploča, one moraju biti čvrsto montirane na nosivu potkonstrukciju, te moraju biti suhe i čiste u području fuga. Oštećena mjesta treba popuniti s Fugenfüller leicht. Prilikom postavljanja suhe žbuke u postupku tankoslojnog lijepljenja, podloga mora biti čvrsta, ravna, nosiva, čista i suha. Jako upijajuće podloge treba obraditi na prikladan način.

Miješanje – Knauf Fugenfüller Leicht usipati u čistu, hladnu vodu sve dok materijal nije vidljiv na površini vode (maks. 2,5 kg u ca. 2,1 l vode). Ostaviti da „radi“ 2-3 minute i lagano promiješati s lopaticom ili elektro-motornom mješalicom na niskom broju okretaja bez drugih dodataka. Fugenfüller Leicht ne miješati s drugim materijalima, jer bi se tako njegova svojstva mogla jako promijeniti. Kako bi se gipsane ploče obradile, potrebno je zapuniti spojeve (fuge), postaviti materijal za zapunjavanje i položiti bandažne trake. fino zaravnati i napraviti besprijekoran prelaz prema površini ploče, zapuniti i sredstva za pričvršćivanje, a križanja i moguće neravnine odstraniti npr. s Knauf ručnom brusilicom. Prilikom tankoslojnog lijepljenja, nazubljenim gleterom Fugenfüller Leicht u obliku traka nanijeti oko ruba ploča na stražnjoj strani i u sredini ploča. Ne preporuča se korištenje pri temperaturama nižim od + 5°C (podloga i okolina). Potrebno je cca.40 minuta do početka skrućivanja. Djelomično skrućeni materijal ne upotrebljavati, a dodavanjem vode ili miješanjem materijal se neće moći ponovno upotrijebiti.

4.80 

Pošaljite upit

Recenzije